Monday, May 5, 2008

Circulaţia în intersecţii dirijate

În intersecţiile cu circulaţia dirijată ordinea de trecere se stabileşte după semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regula priorităţii de dreapta între vehiculele aflate pe aceeaşi categorie de drum ( caz de egalitate).

Pentru a rezolva ordinea de trecere trebuie să stabilim direcţia drumului cu prioritate în situaţia de faţă fiind drumul pe care circulă motociclistul şi autoturismul. Fiind caz de egalitate ( au acelaşi indicator „Drum cu prioritate”) între ei se aplică regula priorităţii de dreapta. Primul care va trece este autoturismul după care motociclistul iar ultimul autocamionul întrucât se află pe un drum fără prioritate.
Primul va trece conducătorulautocamionetei albastre întrucât circulă pe direcţia prioritară. Autocamionul şi autoturismul au indicatoare de pierderea priorităţii. Fiind caz de egalitate între ei se aplică regula priorităţii de dreapta. Al doilea va trece conducătorul autocamionului iar ultimul conducătorul autoturismului.
Ambii conducători se află pe direcţia drumului cu prioritate. Fiind caz de egalitate conducătorul autoturismului care virează la stânga trebuie să acorde prioritate celui care se deplasează pe direcţia înainte.

No comments: